Hvem mener du bør bli Årets ildsjel?

Idrettsrådene i Vestfold har nå stemt frem sine kandidater til å bli årets ildsjel under Vestfold idrettsgalla 2019. Nedenfor kan du lese mer om hver kandidat. 

Gå til avstemming

Frist for å stemme er 28. oktober.


Kandidatene

Øyvind Grette (f.1968), Færder, Teie Håndballklubb

Bruker all sin fritid på håndballen. Jobber ustanselig for Teie Håndballklubb, men stiller også opp og tar oppgaver for Nøtterøy Håndball. «Bor» i hallen. Alltid positiv og sier alltid JA. Alltid tilgjengelig og hjelpsom for alle Teie IFs medlemmer i en årrekke, nå inspirator, og ildsjel for Teie HK. Liten ekstra opplysning; sto sommeren 2019 og trykte nye drakter til hele Teie HK – 250 timer. Her er noen av hans verv; Barnehåndballansvarlig i Teie IF, sportslig leder håndballgruppa i Teie to perioder 2002-2004 og 2012 –2019, leder i Teie håndballgruppa fra 2004 -2008., styremedlem i hovedstyret i Teie IF 2007 – 2018, leder i huskomiteén for Teie klubbhus med ansvar for vedlikehold og utleie, leder ibanekomiteen, Teie fotball. Han har hatt hovedansvar for oppsett og koordinering av i Slottsfellcup og medansvarlig for lagoppsett for G/P 16 og 18 i Skjærgårdslekene 2013– d.d. Sekretær/tidtager/plotter for Nøtterøy Elite og Teie herrer 2./3.div 2011 – d.d. Koordinering av Teie IFs historiebok siste opplag «Frem til kamp». Han er en av foregangspersonene/grunder for å opprette Teie Håndballklubb i 2019, ble valgt som spotslig leder av den nye klubben. Om, vinteren kjører han skiløyper i Teie skogen.

 

Anne-Lise Saga (f.1953), Larvik, Kjose idrettslag

«Anne-Lise Saga har i en årrekke vært en viktig drivkraft i mange ulike funksjoner. Hun er en gjennomgående «positivist» . Anne Lise er Kjoses idrettsnestor, og er en gjennomgående «positivist». En ildsjel i nærmest all virksomhet i Kjose IL gjennom mange år: Ski, orientering, løp og ritt, samt ansvarlig for UT.no i Larvik og Omegns Turistforening. Alltid positiv og veldig kunnskapsrik. En beskjeden, men stor ressurs for lokalsamfunnet! I tillegg til å ha gjort en formidabel innsats og jobb for Kjose IL gjennom mange, mange år, er hun også en solid og habil ski- og orienteringsløper.
Hun har gjennomført Vindfjelløpet over 30 ganger. I 2003 – samme året som hun ble utnevnt som æresmedlem av Kjose IL, ble hun også verdensmester i orientering for veteraner.»

 

Fred Skarsteen (f.1951), Re/Tønsberg, Vear IF

Fred Skarsteen er uvurderlig for Vear Idrettsforening. Han har flere verv nå som blant annet kasserer og medlemsansvarlig og deltar aktivt i prosjektet «Utvikling av Vear IF» med ny idrettspark.  Han har lang fartstid i klubben, det første skriftlige materialet vi har funnet er at han begynte som revisor for 34 år siden. I Hovedstyret ble han leder i klubben i 1990 – 1993. Han var en av pådriverne for å få gjennomført helårs lysløype på Vear, og satt i Løypekomiteen. Han satt i Stokke idrettsråd som leder og nestleder i 1996-2003. Han ble i 2003 utnevnt som æresmedlem i Vear IF.  Han jobbet med å realisere Vearhallen, som sto ferdig i 2002. Han har i alle år vært en viktig bidragsyter på søknads- og økonomisiden for å få realisert Skibakken som stod ferdig i 2014. Han ledet veterangjengen og mange andre fra klubben en stor jobb og klubbhuset stod renovert ferdig januar 2015. Han har stått sentralt til å skaffe sponsorer til klubben og det er ikke småpenger han har fått inn. Han er Vear IF sin representant i styret i Vestfold maraton, og er primus motor for å arrangere Vear IF sin del av dette arrangement for 5. året på rad.

 

Gunnar Hansen (f.1940), Sandefjord, IL Runar

Gunnar Hansen har vært trener i over 40 år i klubben. Han har trent utøvere fra de var ganske unge og opp til seniornivå. Han har vært veldig engasjert og stilt opp opptil 5-6 ganger i uken året rundt. Han har stilt krav til seg selv og til utøverne. Dette har resultert i at han har fått frem en rekke toppløpere og norgesmestere. På bakgrunn av hans innsats og engasjement ble han æresmedlem av IL Runar i året 2009. De siste årene har han, som nå er 79 år, arbeidet med parautøvere med ganske store hjelpebehov og som er rullestolbrukere. Løpetrening har gitt disse utøverne en klart bedre livskvalitet. Opptil to ganger om dagen har han stilt opp på treningen til en av utøverne, og det vederlagsfritt. Han har gitt så mye av seg selv på disse treningene og at hans arbeid har medført at parautøvere fra Steinkjær i nord til Sandnes i sør har reist til Sandefjord for å trene med han. En fantastisk ildsjel som har arbeidet med idrett hele sitt liv og betydd mye for mange. Som Gunnar selv nå sier, parautøverne gir meg så mye, jeg blir så glad når det går bra for dem.

 

Harald Weseth (f.1948), Holmestrand/Sande/Svelvik, Hof IL

Harald Weseth har et stort engasjement for Hof idrettslag og sier stort sett alltid ja når han blir spurt. Han fyller så mange roller at det vil merkes i Hof idrettslag den dagen han ikke har lyst, ork eller helse til å fortsette.  Han startet sin karriere i Hof idrettslag som hopper, ble bl.a. kretsmester klasse 14 år 1963. Hoppkarrieren varte frem til 1988, da han la hoppskiene på hylla pga. en ulykke hvor han måtte amputere venstre ben under kneet. Han har hatt tillitsverv i Hof IL i 46 år, og han ble i 2005 utnevnt til æresmedlem. Han var i mange år med i styret i Skigruppa, og var med å arrangere de fleste hopp- og langrenns arrangementer, bla Hovedrennet i Haslestadbakken for 12-13 åringer i 1970. Fra 1976 – d.d. har han kjørt opp skiløyper for Hof IL, med ansvar for vedlikehold og kontroll av idrettslagets maskin- og utstyrspark som brukes til kjøring av skiløyper. Han er og vedlikeholdsansvarlig for Hof kunstgressbane. Som Maskinsjef er Harald medlem i Hof IL sitt hovedstyre. Han ansvar for all merking av den delen av Hof Toppers løypa som går på kjørbar vei og kjører ca 700 km totalt med oppsetting før konkurransen og nedtaking etter konkurransen av skilt/merkebånd. Harald er med sitt vennlige vesen og pågangsmot en ekte ildsjel for idrettslaget og bygda.

 

Solveig Kjøraas (f.1947), Horten, Hortens Turnforening

Solveig Kjøraas har drevet med turn siden hun var barn. Hun har vært instruktør siden hun var 16 år. (1963) Hun har hatt en rekke verv. Hun er pr i dag formann og økonomiansvarlig i turnforeningen. Hun har også sittet i styret i NGTF og i Vestfold Idrettskrets. Hun har mange kurs og har vært kursholder. Hun er trener for 4 partier med voksne. Hun har vært og er en stor bauta i Hortens Turnforening. En forening som har medlemmer fra 2 år og opp til 88 år.